Liseye ve üniversiteye geçiş sınavlarına hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik geliştirilmiş bilişsel davranışçı psikoterapi tekniklerine dayanan bir grup çalışmasıdır. Uzman Klinik Psikolog Özge Gündoğdu Güzelcan, yüksek lisans tezi kapsamında programı oluşturmuş ve yaptığı araştırmayla etkisini kanıtlamıştır. Çalışma, 8 oturumdan oluşmaktadır ve 4-6 kişi ile yürütülmektedir. Ebeveynler ile program öncesinde, program süresince ve program sonunda olmak üzere üç kez aile görüşmesi yapılmaktadır.
Annelerin/ebeveynlerin ebeveynlik yolculuklarında karşılaştıkları güçlüklerle başa çıkma ve yaşadıkları zorlayıcı duyguları etkili yollarla düzenleme becerilerinin desteklendiği, bağlanma temelli ebeveynlik yaklaşımına ve anne/ebeveyn dayanışmasına dayanan bir grup programıdır. 4-6 kişi ile yürütülmektedir.
Ergenlik, gençlerin bedenlerinde, düşünce sistemlerinde, duygu durumlarında, ilişkilerinde ve kişilik örgütlenmelerinde hızlı değişimlerin yaşandığı bir ayrılma-bireyselleşme dönemidir. Bu kadar çok ve hızlı gerçekleşen değişime uyum sağlayabilmek ve dengede kalabilmek hem gençler hem de aileleri için zorlayıcıdır. Gençlerin yaşadığı bu büyüme, kabuk değiştirme ve dönüşüm sürecini anlamaya çalışmak, gençlere onların karşısından değil de yanından bakabilmek, hem gençlerin hem de ailelerinin duygularını regüle etme/düzenleme becerilerini desteklemek, ‘ikna ile denetleme’ ve pozitif disiplin yöntemlerini kazanmak amacıyla ergen ebeveynlerine yönelik hazırlanmış bir psikoeğitim programıdır.